GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Waterberg Camp

20kamers/units
Namibie | Otjozondjupa | Otjiwarongo Namibische eigenaar/uitbater(s): Namibian Wildlife Resort
1509.96 m | Lat:S 20° 30' 28" Long: E 17° 14' 31" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Waterberg Plateau zit zowat 200 meter boven de Afrikaanse bush en savanne en is rijk in rood, oranje en geel gekleurde zandsteenformaties, lokaal gekend als de Etjo. Het park is 405,39 vierkante kilometer groot en ligt op 60 kilometer ten oosten van Otjiwarongo en op 300 km ten noordoosten van Windhoek en werd geproclameerd in 1972. De geschiedenis van het Waterberg Plateau Park begon met de declaratie van twee delen van het plateau die werden beschouwd als natuurlijke monumenten op 15 juni 1956. De twee gebieden, het Omuverume plateau en de Karakuwisa bergketen, waren in het verleden van elkaar gescheiden door verscheidene landbouwpercelen. In de loop der jaren werd ook de breedlipneushoorn in het park uitgezet.

Net die boeren zouden door de proclamatie in de praktijk ondervinden dat ze goed hebben gedaan aan een akkoord om samen te werken op het vlak van natuurbeheer. De bedoeling was om het park om te dopen tot een reservaat voor elanden. Die elanden waren voor de boeren heel vaak een grote bron van ergernis omdat ze in grote getallen gewassen konden beschadigen. Pas toen de boeren mede-eigenaars werden van het wild op hun land, kwamen ze tot het besef dat er geld mee kon worden verdiend en dat resulteerde in een spectaculaire groei in de kweek van wild, zelfs op landelijk niveau.

Vandaag de dag komen in het Waterberg Plateau dan ook heel wat zeldzame of met uitsterving bedreigde diersoorten voor zoals de breed- en puntlipneushoorns, sabelantiloop en Kaapse buffel, alsook tsessebe. Er leven natuurlijk nog veel andere diersoorten, zoals zebra, impala, giraf, luipaard, cheeta, bruine hyena en wildebeest. Het Omuverume Plateau is naar alle waarschijnlijkheid de enige locatie van het zogenaamde zandveld type, dat zich door de eeuwen heen heeft kunnen ontwikkelen zonder verstoord te zijn geworden.

Het Waterberg Plateau staat heden bekend als een unieke regio waar niet minder dan 25 soorten wild voorkomen en niet minder dan 200 vogelsoorten. De vegetatie verandert dramatisch van acasia bomen naar savanne, droog woud met hoge bomen en uitgestrekte grasvlaktes. Niet minder dan tien dennensoorten komen voor op het plateau, waarvan een soort uniek is aan de regio. Het gebied levert ook heel wat prachtige bloemen zoals onder andere de vuurlelie, Gloriosa superba

Op sommige plaatsen in het park zijn afdrukken van dinosaurussen teruggevonden in de zandsteenformaties. Zo kan je de sporen van een tweevoeter zien, 29 km ten noorden van het Kalkveld dorp bij de Otjihaenamaparero boerderij. De afdrukken van de dinosaurus werden in 1951 als nationaal monument beschouwd. Het gaat om een aantal voetafdrukken die naar schatting 150 tot  185 miljoen jaar oud zijn. Aan het oostelijke deel van het park is het Okatjikona Enviromental Education Centre ondergebracht. Een locatie waar vooral jongeren meer te weten komen over de ecologie en de instandhouding van het park. Wie het park wil verkennen kan dit in open 4x4 voertuigen, onder begeleiding van ervaren rangers. Er bestaan ook meerdaagse wandeltochten waaraan deel kan worden genomen.

Wandelen

Bezoekers aan het Waterberg Plateau Park komen niet alleen voor het zien van wilde dieren. Wandelen is een zeer populaire activiteit in het park en de meeste bezoekers opteren om 's ochtends het plateau op te wandelen, al was het maar alleen voor het schitterende uitzicht vanop het plateau. Er zijn ook kortere wandelingen. Tijdens het droge seizoen worden er twee wandelingen aangeboden (vanaf april tot november). Eentje in het westen, de Wilderness Trail, die is begeleid en eentje in het zuiden, Waterberg Trail. De eerste, begeleide wandeling, strekt zich over drie dagen en de niet begeleide wandeling over vier dagen. Maar de meeste buitenlandse bezoekers opteren voor de kortere wandelingen die zich rond het kamp en de kampeerterreinen concentreren. Deze duren tussen de 15 a 90 minuten. Tijdens de wandeling is het niet ongebruikelijk dat je dieren zal zien, waaronder heel wat bavianen, die eerder beschouwd worden als lastposten gezien ze met regelmaat van de klok zich toegang weten te verschaffen tot de bungalows, op zoek naar voedsel.

In totaal zijn er negen kortere wandelroutes in het Waterberg Plateau Park, namelijk de Kambazembi Walk, ten westen van het restaurant en bar, de Mountain View Walk op het plateau, de Fig Tree Walk achter de oostelijk gelegen bungalows, de Forest Walk achter het restaurant, de Anthill Way, Aloe Circle, Rasthaus Way, gelegen tussen de bungalows en kampeerterreinen en de Frankolin Walk, alsook de Mission Way. Vooral deze laatste is interessant voor wie meer wil zien in verband met restanten van ruines en de graven van Duitse soldaten. Hier werd in 1994 door de Duitse soldatenvereniging nog een gedenkteken aangebracht in de vorm van een plaquette, ter nagedachtenis van de gevallen Herero krijgers tijdens de slag van de Waterbergen.

Het park is het hele jaar door toegankelijk (van 6 tot 21u) en bezoekers betalen een kleine bijdrage, zowel voor de wagen, als per persoon. Het kamp heeft een eigen restaurant en een bar met buitenterras. Verwacht bij het restaurant geen culinaire hoogstandjes voor je avondmaal, maar prijs/kwaliteit gezien een goede maaltijd. Het ontbijt daarentegen is heel uitgebreid en verzorgd. Buiten de receptie is er ook een kleine shop waar je proviand kan inslaan, zij het heel beperkt, en er is tevens een groot zwembad. Alle bungalows liggen langs de bergflank en zijn best ruim. Hoewel de kamers en badkamers een wat verouderde uitstraling hebben, zijn ze toch allemaal netjes onderhouden en voorzien van een eigen keukentje. Tevens is er koffie en thee in de leefruimte terug te vinden. Zowel kampeerders, alsook zij die gebruik maken van de bungalows, moeten zeer op hun hoede zijn voor de lokale bavianen. Die weten maar al te goed als een deur los is, of een tent open staat. Ze hebben zelfs geleerd hoe de klink van een deur te hanteren! In hun zoektocht naar voedsel zijn alle middelen goed genoeg om er aan te geraken.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Kindertarief aan 50% is geldig tussen 6 en 12 jaar (onder 6 jaar gratis bij twee volwassenen op de kamer)

Maaltijden 2023:

- Ontbijt (continental): 90 N$/pp
- Ontbijt (full English): 180 N$/pp
- Lunch: 260 N$/pp
- Dinner: 300 N$/pp

Activiteiten 2023:
- Rit door de natuur (voor- of namiddag): 695 N$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid ZwembadBraaiParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

AirconditioningRookverbodKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildNationaal Park
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Heel mooie omgeving en vriendelijk personeel. De maaltijden zijn heel verzorgd. Voor iedereen wat wils.( zwemmers, wandelaars, chillers).

Scarniet-Meulders family (31-10-2017)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in