GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Mkhaya Game Reserve

12kamers/units
Swaziland | Lubombo regio | Phuzumoya Swazi eigenaar/uitbater(s): Big Game Parks
206.93 m | Lat:S 26° 41' 2" Long: E 31° 44' 48" check-in: 10:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Mkhaya Game Reserve, gelegen in het centrale deel van Swaziland werd opgericht in 1979. In eerste instantie om het Nguni koeienras te beschermen tegen uitsterven. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een volwaardig natuurpark met onder andere breedlip- en puntlipneushoorn, roan, sabelantiloop, tsessebe en tal van andere dierensoorten. Het reservaat heeft ook eigen accommodatie, beter gekend als Stone Camp, dat gelegen is aan de de oevers van een droge rivier en totaal omringd door een bos. De accommodatie in Mkhaya is heel bijzonder. De cottages zijn deels opgetrokken uit rotsblokken en stenen die gewonnen werden uit de rivierbedding. Als dakbedekking werd gedroogd lang gras gebruikt. Wat maakt de cottages dan bijzonder zal u zich afvragen, wel deze hebben geen ramen of deuren. Met andere woorden, uitgezonderd je dak en muren, is de woonst compleet open. Zo ook de badkamer en het toilet. De kamers zijn verspreid over het bos en dat garandeert de nodige privacy. Er is in het kamp geen elektriciteit en de waterpompen en verlichting in het kamp werken op gedeeltelijk zonnen-energie, gas en kaarslicht. In het kamp bevindt zich ook een receptieruimte met souvenirshop. Deze fungeert tegelijkertijd ook als bar (hier worden namelijk de dranken bewaard in een grote koelkast). De maaltijden worden geserveerd onder een rieten dak in een open plek, of bij het kampvuur onder een prachtige sterrenhemel.

Het kamp wordt volledig bestuurd door lokale vrouwen, en die zorgen er echt voor dat het de gasten hier aan niets ontbreekt. Ze zijn niet alleen super vriendelijk, maar brengen ook je bagage naar de kamer, zorgen dat 's avonds alle olielampen branden en bereiden ook alle maaltijden voor met veel liefde. De keuken is, ondanks het sobere karakter en de beperkte middelen, heel lekker en verzorgd. Na het avondmaal is er bij het kampvuur ook nog wat tijd voor traditionele muziek en dans. De mannen hebben als taak de gasten te ontvangen bij het ontmoetingspunt en ze ook naar het kamp te brengen. Bij aankomst word je namelijk opgehaald in een 4x4 voertuig en tot bij een centraal gebouw gebracht waar je ingeschreven wordt. Vervolgens krijg je een nature drive. Wij van Go Zuid-Afrika noemen het niet graag een gamedrive, daar het zien van wilde dieren niet echt gegarandeerd blijkt. Een element van goed geluk speelt natuurlijk altijd een belangrijke rol, maar ook het bestand aan dieren lijkt ons een beetje minder dan wat ze graag zelf verkondigen. Met je hele hebben en houden kom je vervolgens toe in het kamp, waar de dames je vervolgens ontvangen en het avondmaal serveren. De volgende ochtend word je vroeg gewekt en staat de koffie al klaar bij je kamer. Vervolgens trek je opnieuw er op uit om dieren te spotten. Die tocht duurt een tweetal uur en het is niet alleen genieten van de dieren die tevoorschijn komen, maar ook van de prachtige omgeving. Op tal van plaatsen heb je een prachtig vergezicht over het lokale berglandschap. De combinatie van schitterende gastvrijheid, unieke accommodatie en een prachtige natuur, doen ons alvast besluiten dat dit een adresjes is waar je zeker eens naar toe moet tijdens een bezoek aan Swaziland. Niet meteen voordelig, maar wel een unieke en onvergetelijke ervaring!

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, diner (DBB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerkingen:
- Kinderen +10 welkom; Game walks: geen kinderen -13j
- DBB enkel beschikbaar voor de eerste nacht, nadien pakket prijs
- All inclusive omvat accommodatie, alle maaltijden, open Land Rover game drive en walking safari
- Inclusief conservation fee
- pick up times aan het hek: 10u of 16u

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardBraaiGamedrive(s)Creditcard faciliteitenParkeerplaats

In de kamers:

RookverbodThee en koffieKluisje

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Swaziland te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Centraal gelegen in Swaziland en de hutten die helemaal open en verbonden zijn met de natuur in het dicht beboste woud zijn een unieke ervaring

Goos (30-09-2016)

onze accommodatiesin Phuzumoya (1)

Sinds 1 februari 2013 geldt er in Swaziland een zogenaamde Bed Levy. Deze kost 7.5 rand/bed (-25,00 €) en zal door de meeste hoteliers ter plekke worden verrekend met de klant.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen