GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Sodwana Bay Lodge

21kamers/units
Zuid-Afrika | Maputoland | Sodwana Bay Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Debbie
29.44 m | Lat:S 27° 39' 46" Long: E 32° 38' 45" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Sodwana Bay Lodge is gelegen op een 10 km van het strand. Deze plaats is populair bij zowel het nationale als internationale publiek, vanwege de verschillende wateractiviteiten die hier plaats vinden, waarvan duiken en snorkelen de meest geliefde zijn. In de lodge vind je alles naar wens, van een lokale pub, restaurant, zwembad tot verhuur van duikmateriaal. De cottages zijn praktisch volledig in hout. Weliswaar sober ingericht maar netjes en verzorgd. De meest mensen komen hier niet om in hun accommodatie te verblijven, maar om te genieten van de prachtige kust, de warme Indische Oceaan en het leven onder water.

Sodwana Bay is een populaire duikstek, onderdeel van de St. Lucia Wetlands en bekend vanwege schildpadden die hier jaarlijks hun eieren in het zand begraven. Hele hordes Zuid Afrikanen melden zich hier ieder jaar voor de Big Game viswedstrijden in oktober. Dan staat de camping afgeladen vol met 'bakkies' en trailers voor de boot en verrijst een grote feesttent, waar onder het genot van een 'tappie' het spreekwoordelijke 'Latijn' gesproken wordt en de winnende vis is uitgestald op een tafeltje.

De warme wateren veroorzaakt door de Mozambique stroming zorgen voor een goede koraalontwikkeling. Een uitgebreid tropisch rif heeft zich hierdoor ontwikkeld, evenwijdig met de kust. Je kan uren doorbrengen op zoek naar bijzondere exemplaren, zoals bladvis en schaaldieren op Litlte Stringer Reef. Bewonder prachtige tafelkoralen en scholen van de zogenaamde goatfish bij Coral Gardens of van de prachtige rots en koraal topografie bij Arches.

Anton Reef is bekend om zijn dichte scholen vis. Quarter Mile is tussen mei en december een locatie van bruisende activiteit, dit wanneer haaien zich tegoed doen aan de grote hoeveelheid aan vis. Je kan letterlijk op het strand gaan zitten en genieten van alle activiteit. Iets verderop zijn de riffen nog spectaculairder. Op Seven-Mile zie je dichte, kleurrijke scholen snappers en aasvis, en op Nine-Mile kan je dan weer dramatisch groene boomkoraal waarnemen.

Wanneer de omstandigheden gunstig zijn moet je zeker 'Breaking Waters' op Nine-Mile uitproberen. Eerst ga je over het ondiepe rif door grotten en pikzwarte tunnels totdat je een schacht van licht krijgt waar je doorheen moet. Het is hier genieten van het begin tot het einde. Je zult vaak dolfijnen zien surfen in de branding op weg naar deze site en meer dan eens kom je ook walvishaaien en manta's tegen. Er zijn een aantal gespecialiseerde cursussen te volgen onder andere bij het Gypsea Centrum walvishaai programma. Hier leer je meer over de gewoonten van deze zachtaardige reuzen. Een spotter vliegtuig gaat daarna op verkenning voor de juiste locatie en dan is het tijd om te snorkelen met de walvishaai. Reefteach bij Sodwana Bay Lodge biedt cursussen fotografie.

Kinderen
Kinderen 2 -11 jaar aan 50%van het volwassenentarief

Opmerking:
- Duikpakket is inclusief duiken naar het 2 mile reef. U kan ter plaatse ook boeken voor 5 mile (+30 rand pp), 6 mile (+ 40 rand pp), 7 mile (+ 50 rand pp), 8 mile (+ 60 rand pp) of 9 mile (+ 70 rand pp)
- Inkomgeld strand niet inbegrepen. 28 rand voor volwassen, 24 rand voor een kind en 31 rand per auto/dag (cash only)
- Diving permits zijn vereist. Deze kunnen worden bekomen bij de meeste postkantoren, aan de ingang van het park of of je kan een maandelijkse permit kopen in het scuba centre van de lodge.
- Duikers moeten een geldig duikbrevet kunnen tonen vooraleer er mag gedoken worden. Indien u in het laatste half jaar niet meer gedoken heeft, wordt een opfriscursus voorgesteld
- Check in bij de dive shop bij aankomst en hier kan je de tijden confirmeren van je duiken. Vergeet vooral je certificaat niet! De duikshop is open tussen 7u en 12u30 en tussen 13u30 en 16u30
- Materiaal is niet inbegrepen in de prijs en kan u zelf meenemen of ter plaatse huren. Een volledige set kost 280 rand per persoon per dag
- U dient zelf handdoeken voor het strand mee te nemen, daar deze niet voorzien zijn in de chalet (wel handdoeken voor de badkamer, maar deze mag je niet mee naar het strand nemen).

Een package voor een langer verblijf, meer dives per dag, of een scuba diver cursus, een open water cursus of een cursus voor gevorderden op aanvraag. Vraag ook naar de tarieven indien de kamer gedeeld wordt met een niet-duiker

VERLOOP VAN DE DAG:

's morgens kom je samen op het strand onder de Scuba Centre Gazebo, minstens een half uur voor vertrek.
Indien u een transfer nodig heeft naar het strand, dient u dit de dag voordien met de lodge te regelen.
De dive master geeft dan een briefing en zal aantonen naar welke riffen er kan gevaren worden, afhankelijk van het weer. De beslissing ligt dan bij de groep en de meerderheid is bepalend. Bij de eerste duik probeert men steeds naar de verdere riffen te gaan (5, 7 & 9 mile) en bij de tweede duik wordt er meestal rond het 2 mile reef gebleven.
Op het strand zijn personen (Dive Hands) aanwezig welke je helpen met je materiaal en hierop voor de rest van de dag zullen letten.
De duikers duwen dan de boot in het water en de lengte van de boottrip is afhankelijk van het rif dat bezocht wordt en kan varieren tussen 5 en 45 minuten.
Eens ter plaatse wordt er als groep gedoken onder leiding van de dive master. Meestal spendeert u ongeveer 2 uur in het water.
Dan gaat het terug met de boot naar het strand waar je Dive Hand je reeds opwacht en je terug helpt met je materiaal. Deze persoon zal het materiaal afspoelen en bijhouden, terwijl je zelf kan gaan douchen, je duikpak uittrekken en iets kan eten en drinken.
Na een 2 tal uur van relaxen op het strand, volgt dan de tweede duik van de dag.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVWasserijZwembadBraaiParkeerplaats

In de kamers:

WasserijRookverbodKluisjeTelevisie

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

StrandPlatteland
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Magnifieke duik locatie met prima voorzieningen.

Ton van den Akker (02-01-2018)

onze accommodatiesin Sodwana Bay (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in