GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Umlani Bush Camp

3 9kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger (centraal) | Hoedspruit Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Marco en Marie-Louise Schiess, Manager Nanette
413.53 m | Lat:S 24° 19' 54" Long: E 31° 18' 33" check-in: 13:00 tot 15:00 / check-out: 10:30
Reserveer
Umlani Bush Camp is een klassiek Afrikaans safarikamp gelegen in het Timbavati Privaat Natuurreservaat, welk deel uitmaakt van het Greater Kruger Nationaal Park. Dit kamp is de ultieme ervaring van 'echte' wildernis en afzondering waar slechts 18 gasten per keer ontvangen worden in traditionele rieten hutten. Dit kamp beschikt over geen elektriciteit, tenminste niet in de accommodatie en dit geeft je nu een het ware bush gevoel. Alles wordt in het werk gesteld om je verblijf aangenaam te maken. Umlani Bush Camp bevindt zich in Big Five territorium. De leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorns lopen vrij rond over een oppervlakte van 10.000 hectare, net als tal van andere diersoorten. De verschillende concessies, zowel als Kruger Nationaal Park, hebben geen afgesloten grenzen waardoor de dieren vrij kunnen rond bewegen

Safaritochten worden georganiseerd te voet of met open landrover. De rangers die je meenemen op speurtocht zijn super ervaren en maken je safari onvergetelijk. De meeste van hen zijn letterlijk opgegroeid in het Timbavati Reserve en kennen de locaties door en door. Sinds november 2014 is er een nieuwe accommodatie toegevoegd aan het aanbod van Umlani. Meer bepaald de Eco Hut. Deze traditionele rondavel is geheel anders dan de reeds bestaande accommodatie. Door de dikke muren is de temperatuur in de kamer steeds aangenaam, warm in de winter, koel in de zomer. De kamer heeft een eigen badkamer alsook een buitendouche.

Umlani beschouwen we als een echte Go Zuid-Afrika favoriet! De Lodge kreeg in mei 2009 de prestigieuze Green Leaf trofee en is tevens een lid van Fair Traid Tourism South Africa.

Een dag begint wanneer u rond het middaguur aankomt in het privaat wilddomein. Daar staan (in de meeste gevallen) het voltallige personeel u op te wachten voor een welkomstdrankje, waarna u naar de kamers wordt gebracht om u bagage onder te brengen. Even later volgt een complementaire lunch (meestal een buffet).

In de namiddag is er tijd om aan het zwembad te vertoeven, genieten van een boek of de natuurlijke omgeving. Rond 15 uur is het 'High Tea' met versnaperingen. U maakt dan kennis met de lokale ranger(s) die u een 3 kwartier later gaan vergezellen op een safaritocht in open jeep door de vrije natuur op zoek naar het wild. De rangers hebben een enorme ervaring in het zoeken naar prooi en roofdieren (u wordt gewapend begeleid door een spoorzoeker en chauffeur/gids) De tocht duurt rond de 3 uur a 3.5 uur (onderweg hebt u een complementaire snack met aperitief).

Later op de avond wordt u terug in het kamp verwacht waar het kampvuur reeds klaar staat. Even tijd voor het afspoelen (en doorspoelen) van het stof, om daarna de wildste verhalen te vertellen bij het kampvuur over de afgelopen dag. Avondeten wordt geserveerd in buffetstijl in een open boma, onder een schitterende sterrenhemel. Op de meeste plaatsen nuttigen de rangers mee met u de maaltijd.

De volgende ochtend wordt u vroegtijdig gewekt om deel te nemen aan de ochtenddrive (5.30am) op zoek naar meer wild of een 'kill' van de voorbije nacht (2 tal uur). Terug aangekomen in het kamp wacht u een eerlijk ontbijt (buffetstijl, eieren op bestelling).

Opmerking:

Inbegrepen zijn 3 maaltijden, 2 gamedrives in open jeep, lokale dranken en de mogelijkheid een Bush wandeling te maken. De 3-night special is inclusief gratis transfer van en naar OR Tambo luchthaven of Hoedspruit op vaste uren.
Niet inbegrepen is Timbavati Conservation Levy 500 rand per persoon voor internationale reizigers (per overnachting) , Vehicle permit Timbavati Gate 250 rand per voertuig, aan het hek te betalen via kredietkaart of cash

Typische dagindeling: (deze tijden kunnen veranderen per seizoen, controleer even de correcte tijden ter plaatse bij aankomst):

- 13u: Middagmaal
- 15u30: High tea en kennismaking met de ranger
- 16u: Vertrek namiddag gamedrive met drankje en versnaperingen bij zonsondergang en een korte kennismaking met nachtdieren tijdens de nachtdrive
- 19u: Terugkomst in de lodge en het avondmaal
- 5u/5u30: U wordt gewekt en kan genieten van thee, koffie en koekjes
- 5u30/6u: Vertrek ochtend gamedrive met onderweg een stop voor koffie, thee of warme chocolademelk met koekjes
- 9u: Terugkomst van de gamedrive en ontbijt
- 11u: Mogelijkheid tot wandelsafari
- 12u: Aankomst nieuwe gasten

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid ZwembadBraaiGamedrive(s)Parkeerplaats

In de kamers:

Rookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Aparte beleving. Krijgt een iets lagere score, omdat de prijs hoger is dan Nedile en de Ranger achter bleef bij Nedile

Klumpers familie (08-11-2015)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in