GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Schotia Safaris

4kamers/units
Zuid-Afrika | Addo | Addo Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Peter en Jenny Bean
151.99 m | Lat:S 33° 34' 43" Long: E 25° 54' 10" check-in: 14:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Schotia is het oudste privaat wildpark in de Oost-Kaap. Oorspronkelijk een boerderij die reeds meerdere generaties in handen is van de Bean familie. De naam Schotia is afgeleid van de latijnse naam voor een acacia die op het terrein voorkomt, de huilende boerenboonboom. Op amper 30 minuten van Port Elizabeth en in malaria-vrijgebied is dit een ideale plaats om tot rust te komen en op safari te gaan. De accommodaties bestaan uit verschillende type van logementen en zijn heel mooi verzorgd met aandacht voor detail. Enkel de kamers bij de stallen zijn wat aan de kleine kant, maar wie kiest voor de rondavels, tenten of cottages zal niet bedrogen uitkomen. De Orlando Lodge kamers hebben geen toilet op de kamer, de Bush Lodge kamers hebben dit wel. Ze hebben wel een eigen douche en wastafel in elke kamer en de toiletten bevinden zich net buiten de kamer.
Opmerking: Kinderen onder de 5 jaar aan 50%. Schotia Game Reserve ligt langs de N10, naast het centrale deel van Addo Elephant National Park (niet in het park) en is zowel te bereiken vanuit Addo dorp, het nationaal park, alsook via de N10. Bezoekers doen er goed aan de juiste tijden te controleren van de activiteiten en tijdig te bellen naar Schotia indien ze later gaan zijn. Gemiste activiteiten worden niet terugbetaald. Transfers van en naar Schotia Private Game Reserve zijn niet inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Schotia (Tooth and Claw) namiddagsafari (15u tot 20.45u)

Rond 15.00 vertrekt u met open jeep en ranger, in het gezelschap van 6 andere bezoekers, op het terrein van Schotia waar u op zoek gaat naar al het wild dat aanwezig is op het domein. Het gebied is zo uitgestrekt dat u ruim de tijd hebt om dieren te observeren. Ter plekke krijgt u de nodige uitleg over de dieren die gespot worden en kan u uitgebreid fotograferen. Na een klein 1.5 a 2 uur wordt u een drankje en versnaperingen aangeboden. Vervolgens wordt er verder gezocht naar het wild, waaronder de leeuwen. Na zonsondergang wordt u ondergebracht in de grootste Boma van het land waar het kampvuur reeds brandt en u een warme maaltijd wordt aangeboden (inclusief). Na het avondmaal neemt de ranger je nog even mee in het donker op safari om vervolgens weer bij de receptie te worden gebracht. Rond 21u bent u klaar om terug naar uw verblijfplaats te reizen. Drankjes en extra's niet inbegrepen.

Addo/Schotia dagsafari (10u tot 20.45u)

Rond 9u vertrek je naar het nabijgelegen Addo Nationaal Park waar je onder begeleiding van een ranger van Schotia op zoek gaat naar de wilde dieren. Onderweg wordt er even tijd genomen voor een toiletstop. Rond 13u is er het middagmaal in het park. Let dat de wagen die gebruikt wordt voor Addo gesloten is daar de nationale parkenraad dit niet toelaat aan operatoren buiten het park om in open terreinwagens op het domein te rijden. De wagen die in Schotia gebruikt wordt is open (tenzij het weer dit niet toelaat). Rond 14.45u ben je bij Schotia terug en rond 15.00 vertrekt u met open jeep en ranger, in het gezelschap van 6 andere bezoekers, op het terrein van Schotia waar u op zoek gaat naar al het wild dat aanwezig is op het domein. Het gebied is zo uitgestrekt dat u ruim de tijd hebt om dieren te observeren. Ter plekke krijgt u de nodige uitleg over de dieren die gespot worden en kan u uitgebreid fotograferen. Na een klein 1.5 a 2 uur wordt u een drankje en versnaperingen aangeboden. Vervolgens wordt er verder gezocht naar het wild, waaronder de leeuwen. Na zonsondergang wordt u ondergebracht in de grootste Boma van het land waar het kampvuur reeds brand en u een warme maaltijd wordt aangeboden (inclusief). Na het avondmaal neemt de ranger je nog even mee in het donker op safari om vervolgens weer bij de receptie te worden gebracht. Rond 22u bent u klaar om terug naar uw verblijfplaats te reizen. Drankjes en extra's niet inbegrepen.

Sea cruise & Schotia Safari 15 u

Gasten worden opgehaald in hun accommodatie en vervolgens naar PE Harbor gebracht voor een oceaansafari in Algoa Bay. Geniet van een aantal drankjes en hapjes tijdens het zoeken en het bekijken van de grote verscheidenheid aan zeeleven die Algoa Bay te bieden heeft. Na de zeecruise krijgen de gasten een geweldige lunch in een lokaal restaurant, gevolgd door een korte trip naar het privé wildreservaat Schotia Safaris. Op gamedrives op Schotia worden gasten getrakteerd op hechte ontmoetingen met een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, olifanten, buffels, zebra's, neushoorns, krokodillen en nog veel meer. De game drive wordt gevolgd door een diner, meestal een mix van safari-gerechten en traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten, die wordt genoten in de grote openlucht lapa en rond kampvuren. Gasten worden vervolgens meegenomen voor een korte nachtrit om enkele van de nachtdieren te bekijken en terug te brengen naar hun accommodatie.

Schotia, 1 overnachting zonder Addo (15u tot 10u)

Prijs van de overnachting omvat de accommodatie, avondmaal en ontbijt. Namiddag zoals het Tooth and Claw programma en een ochtend gamedrive

Schotia, 1 overnachting met Addo (15u tot 15u)

Prijs van de overnachting omvat de accommodatie, avondmaal, ontbijt en middagmaal. Namiddag zoals het Tooth and Claw programma en een ochtend gamedrive in Schotia (open voertuig), gevolgd door een Addo Nationaal Park gamedrive met ranger van Schotia (in een gesloten voertuig)

Schotia, 2 nachten met Addo (15u tot 10u)

Prijs van de overnachting omvat de accommodatie, avondmaal (2x), ontbijt (2x) en middagmaal (1x). Namiddag zoals het Tooth and Claw programma en een ochtend gamedrive in Schotia (2x in open voertuig), gevolgd door een Addo Nationaal Park gamedrive met ranger van Schotia (in een gesloten voertuig)

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijFaxCopyBraaiGamedrive(s)Parkeerplaats

In de kamers:

VentilatorOpen haardWasserijRookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Natuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten