GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Tsitsikamma Nationaal Park

64kamers/units
Zuid-Afrika | Tuinroute | Tsitsikamma Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
74.26 m | Lat:S 34° 1' 22" Long: E 23° 53' 49" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 09:00
Reserveer
Tsitsikamma betekent zoveel als 'kristal helder water'. Dit prachtige park is gelegen op 584 km van Kaapstad, 178 km van Port Elizabeth en slechts 74 km van Plettenbergbaai en maakt sinds 2009 deel uit van het veel grotere Garden Route Nationaal Park. Typerend voor dit gebied zijn de weelderige inheemse, dichtbegroeide bossen, een rotsachtige kustlijn en een marinegebied dat zich tot 50 kilometer ver in de Indische Oceaan strekt. De meeste bezoekers aan dit nationaal park komen om te wandelen, met als koploper de wandeling naar de Stormsriviermonding en de verschillende hangbruggen. Voor de wat meer ervaren wandelaars die er 4 dagen willen op uittrekken is er de beroemde Otter trail, een 42 km lange route langs het woud en de dramatische kust (deze moet wel tijdig vooraf gereserveerd worden en een goede fysieke conditie is vereist). Tsitsikamma (ook wel gekend als Stormsriver Camp), heeft een eigen souvenirshop en vershandel alsook een restaurant met groot buitenterras (open en overdekt) met zicht op de Indische Oceaan en waar alle maaltijden van de dag worden geserveerd. Hoewel de shop goed bevoorraad is, is het aan te raden om vooraf in een supermarkt je aankopen te doen, mocht je zelf iets willen klaar maken (Plettenbergbaai en Port Elizabeth hebben verschillende type supermarkten).

Er is keuze uit verschillende types accommodatie, waarvan de Chalets en Oceanettes de leukste zijn en allemaal (behalve de Forest Huts) bieden ze direct zicht op de Indische Oceaan. Allen beschikken ze over een eigen ingerichte keuken en barbecue. Ondanks dat de accommodaties wat verouderd zijn, hebben ze toch een leuke uitstraling en zijn ze steeds netjes onderhouden. Vele van hen werden trouwens recentelijk opgeknapt. Wie de nationale parken bezoekt en er overnacht, moet er rekening mee houden dat je hier niet echt komt voor de luxe maar wel voor de natuur en daar is in Tsitsikamma geen gebrek aan! De locatie is zo uniek dat je snel vergeet dat de infrastructuur wat verouderd is. Je komt hier tenslotte om te genieten van het natuurschoon en te vertoeven in open lucht. Waarin de Chalets en de Oceanettes verschillen, is dat alle Chalets vanop het terras of via de hoofdingang meteen uitgeven op de uitgestrekte grasvelden die de Indische Oceaan en de rotsformaties met het vaste land verbinden. Enkel de Oceanettes onderaan het grote gebouw hebben eveneens die directe doorgang, de anderen beschikken over een ruim terras en dit eveneens met uitzicht op de Indische Oceaan. Wie scherp toekijkt, ziet vaak grote scholen dolfijnen passeren, of zelfs tijdens het seizoen zie je ook hier de Zuidkaper (een walvissoort die hier vertoefd tussen juni en november) met regelmaat. Vogelliefhebbers komen hier eveneens aan hun trekken, de meest gekende vogelsoort is zonder twijfel de Knysna Lourie, niet makkelijk te vinden in het dichtbeboste woud, maar wel eentje om naar uit te kijken. De oprichting van het Garden Route National Park maakte deel uit van een lange termijnstrategie voor de uitbreiding van de beschermde gebieden in Zuid-Afrika. De Tuinroute is een van de belangrijkste beschermde gebieden in Zuid-Afrika, alsook een schat aan biodiversiteit en aantrekkingskracht van zowel buitenlandse als lokale toeristen. De uiteenlopende biomen in de Tuinroute omvat inheemse bossen, het Knysna-estuarium, de Wilderness meren gebieden, beschermde mariene gebieden, laagland fynbos en bergachtige stroomgebieden die allemaal van nationaal belang zijn.

Tsitsikamma's hangbruggen:

De eerste en meteen ook oudste hangbrug van Tsitsikamma dateert uit 1969 en is 77 meter lang en 7 meter hoog. Deze werd in 1996 hersteld. In 2006, 10 jaar later werd besloten de brug volledig te vervangen nadat ze ernstige schade had opgelopen door brand en stormweer. De twee andere hangbruggen werden in 2006 gebouwd en zijn respectievelijk 39.5 en 50.5 meter lang. Ook deze twee hangbruggen hebben een hoogte van 7 meter. Een maximum van 25 personen mogen te gelijkertijd over de hangbruggen heenlopen. Wie bij de drie hangbruggen wil geraken moet heel wat trappenwerk verrichten. Zo telt zowel de route naar de eerste hangbrug als de terugweg vanaf de andere twee bruggen, 118 trappen over een helling van een kleine 150 meter. Dan hebben we nog niet de andere trappen meegeteld die de gehele route afwerken. Zwaar klim- en stapwerk is het alvast niet en al bij al is deze relatief kleine inspanning snel vergeten wanneer je ziet wat je ervoor in de plaats krijgt.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2022

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Ter info: Indien je zelf wil koken, kan je best voorraad inslaan in Knysna, Plettenberg Bay of Port Elizabeth. De dichtstbijzijnde alternatieve restaurants bevinden zich in Stormsrivier en/of in Plettenberg Bay.

Opmerking:
- Conservation fee niet inbegrepen, ter plaatse te betalen van 01/11/2020 t/m 31/10/2021: 262 rand pp/dag en van 1/11/2021 t/m 31/10/2022: 272 rand/pp per dag, kinderen <12 aan 50%), tenzij u beschikt over een Wild Card 

- Sleutels zijn pas verkrijgbaar na 13u en de receptie sluit om 18 uur. Mocht je door omstandigheden na 18 uur aankomen, kan je de sleutel verkrijgen aan de ingang bij Security.
- Kamers moeten vrijgemaakt worden voor 9 uur 's ochtends

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

Activiteiten: deze worden uitgevoerd door onafhankelijke bedrijven en dienen best vooraf geboekt te worden. Opgegeven prijzen zijn geldig tot 30/11/2022

TSISTIKAMMA NATIONAAL PARK - STORMS RIVER MOUTH
- Kayak en Lilo op de Storms rivier (2.5u) vertrek 9u-11u-12u-14u-15u - 695 rand pp (aquabooties @ 50 rand en surfpak aan 90 rand kan ter plaatse gehuurd worden)
- halve dag Anvil avontuur (4u) vertrek om 12u45, begint met kayak en lilo maar gaat dieper de rivier in met anvils (gemiddelde fitness vereist) - 950 rand pp incl. booties, surfpak, drybag, zwemvliezen en drankjes (geen kinderen onder 8 jaar)
- snorkelen - huur materiaal (surfpak, masker en snorkel, zwemvliezen) - 200 rand (hoeft niet vooraf geboekt te worden)
- snorkelen met gids (incl. materiaal) - 450 rand (vooraf te boeken wegens beschikbaarheid gids en min. aantal deelnemers)

TSITSIKAMMA DORP
- Canopy tour/zipline (3u) vertrek elke 20 minuten tussen 6u en 17u - 695 rand pp incl. lichte maaltijd en drankje

BLOUKRANSBRUG
- bungee jumping (+ 200 meter) - vertrek op het uur tussen 9u en 17u (u moet 1 uur vooraf aanwezig zijn) - 1400 rand pp (geen kinderen onder 14 jaar of personen boven 150 kg)
- Bridge walk - vertrek op het uur tussen 9u en 17u (u moet 1 uur vooraf aanwezig zijn) - 150 rand pp (geen kinderen onder 6 jaar)

KNYSNA:
Boottrips:
- Close encounter whale watching (1.5 tot 2u) 1/6 tot 30/11 - min.4 pax - 1170 rand pp- 930 rand <12 jaar
- Marine eco tour (1.5 u) 1/12 tot 30/5 - min.4 pax - 890 rand pp - 670 rand<12 jaar
- Knysna heads Adventure (45 min. sightseeing cruise) - enkel op aanvraag, min6 pax - 540 rand pp - 340 rand <12 jaar
- Sunset safari (1.5 u marine excursion + sunset at Project bar) - min. 6 pax -1150 rand pp (vertrek dec/jan @ 17u, feb-april+sept-nov @ 16u, mei-aug @ 15u)
- Sunset cruise (2.5 u) op de lagune en Indische oceaan + catering en bubbels -1280 rand pp (vertrek dec/jan @ 17u, feb-april+sept-nov @ 16u, mei-aug @ 15u)
- lunch charter (2.5u) lagune + kustlijn + standaard catering, min. 4 pax - 1450rand pp (vertrek 10u of 11u)
- Day sail (4u) - langere boottrip op de lagune en indische Oceaan metcatering, min. 4 pax - 2100 rand pp (vertrek 10u)

Overige activiteiten:
- Stand up paddling - per uur - 220 rand voor het eerste uur en 150 rand voor elk volgend uur
- Huur kayak (max. 3 personen) - per uur - 240 rand voor een dubbel/160 rand voor een single
- Begeleide fietstocht en/of wandeling op Thesen Island en in Knysna - mogelijkheden en prijzen op aanvraag
- ziplining (4 kabels): 650 rand per persoon (+ Knysna conservation fee ter plaatse te betalen)
- ziplining (6 kabels, de laatste is 800 meter): 850 rand per persoon (+ Knysna conservation fee ter plaatse te betalen). Hiervoor moet je iets fitter zijn want naar de 2 laatste kabels is het wel wat wandelen

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid ZwembadBraaiKeuken

In de kamers:

VerwarmingRookverbodThee en koffieKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

StrandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal Park
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

leuke chalets met een betoverd zicht op de oceaan dicht tegen de vertrekplaats voor de wandelingen en shop zodat we auto konden laten staan

Cooreman - de Ruijter family (28-04-2018)

onze accommodatiesin Tsitsikamma (2)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in