GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Addo Nationaal Park

56kamers/units
Zuid-Afrika | Addo | Addo Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANParks
141.26 m | Lat:S 33° 26' 38" Long: E 25° 44' 45" check-in: 14:00 tot 17:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Addo ligt op een 65 km ten oosten van Port Elizabeth. De bevolking van dit kleine dorp leeft voornamelijk van de citrusteelt die hier is ontstaan in 1910. Op slechts 10 km van het dorp ligt Addo Olifanten Nationaal park. Dit park maakt sinds kort deel uit van Greater Addo en omvat een slordige 340.000 hectare op het vasteland en 80.000 hectare zeewaarts. Dit maakt Addo tot het tweede grootste nationaal park van Zuid-Afrika. Wie Addo zegt, spreek meteen over een brede waaier aan dieren, het promoot zichzelf zelfs als Big Seven territorium (leeuw, luipaard, olifant, buffel, neushoorn, witte haaien en walvissen, meer bepaald de Zuidkaper), maar je vindt er ook buffels, koedoe, rode hartenbeest, bergzebra's, eland en vele andere antilopensoorten. Sinds november 2004 zijn er in Addo opnieuw leeuwen terug te vinden, net als hyena (bruine en gevlekte) en luipaard. Je kan er met je (huur)wagen via zowel goed verharde als geasfalteerde wegen doorrijden, of je kan gebruik maken van een lokale gids voor een gamedrive (let wel dat de ranger niet van de vaste routes mogen afwijken om dichter bij de dieren te komen).

Addo beschikt over een eigen, zeer uitgebreide souvenirshop en supermarktje, waar je brandhout en voeding kan kopen, tevens is er een a la carte restaurant en een buitenterras voor ontbijt, middag- en avondmaal. Sinds enige tijd wordt het restaurant beheerd door Cattle Baron Grill & Bistro.

Kamp Mathyolweni is het nieuwere gedeelte van Addo en ligt op 38 km van het Main Camp als je rechtstreeks via de route in het park er naartoe reist. Sinds 2010 kan het wild vrij bewegen tussen zowel Mathyolweni als Addo Main. Het kamp beschikt over prachtige cottages met eigen keuken en barbecue. Je kan deze bereiken via Colchester of via de hoofdingang op 10 km van Addo dorp. Wie in het Mathyolweni gedeelte overnacht moet er wel rekening mee houden dat er geen shop of restaurant in het camp gelegen is. Wel kan je in Colchester terecht bij de lokale Spar, die nota bene goed gevuld is. Er bevinden zich in het dorp ook enkele restaurants maar verwacht ook hier geen echte hoogstandjes.

De accommodatie in Main Camp bestaat uit verschillende types zoals rondavels, cottages en chalets. Qua inrichting en interieur zijn deze sober maar zijn ze voorzien van heel wat nutsvoorzieningen een ingerichte keuken en airconditioning (niet in de Forest Cabines). Iedere accommodatie heeft ook een eigen braai of barbecue. Sommige types accommodatie maken gebruik van een gedeelde keuken. Wie de nationale parken bezoekt en er overnacht moet er alvast rekening mee houden dat je hier niet echt komt voor de luxe maar wel voor de natuur en daar is er in Addo Nationaal Park alvast geen gebrek aan.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Conservation Fee, of inkomgeld is niet inbegrepen in de prijs van de overnachting of bij een bezoek overdag. Deze is ter plaatse te betalen en komt op 397 rand/pp per dag vanaf 01/11/2023 t/m 31/10/2024, kinderen jonger dan 12 aan 50%, tenzij je over een Wild Card beschikt die je toegang geeft tot alle parken.

- chalet CH2/4 maximum 2 volwassenen en 2 kinderen <12 jaar op slaapzetel toegelaten.
- Familiecottage in Matyholweni camp, enkel 2 volwassenen en 1 kind , <12 jaar op slaapzetel toegelaten. Indien kinderen ouder dan 12 zijn, dient een aparte cottage geboekt te worden

Let op:
- Sleutels zijn pas verkrijgbaar na 13u en de kamers moeten vrijgemaakt worden voor 10 uur 's ochtends
- De receptie van Matyholweni is open van 7u tot 17.00 en die van het Main camp van 7u tot 19 uur. Laat de receptie op tijd weten indien je later aankomt, zodat ze de sleutel bij de security aan de ingang van het park kunnen achterlaten voor jou
- Matyholweni heeft geen restaurant of winkel, de dichtst bijzijnde restaurant, winkel, benzinestation en bank kan je terugvinden in Colchester (5 km)

Openingstijden van het wildhek:
- Main gate: 7u tot 19u
- Matyholweni gate: 7u tot 18u30

Weetjes over Main Camp:
- Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 7u. De keuken sluit om 22u en reserveren voor diner is aangeraden (042-2338674)
- Er is een winkel aanwezig welke zowel curio als voeding verkoopt en deze is open tussen 8u en 18u (winter)/19u (zomer)
- het benzinestation verkoopt naft en diesel tussen 7u30 en 16u30
- Er is een uitkijkplatform en ook een ondergrondse hide met zicht op de waterput welke 's avonds verlicht wordt.
- Main camp heeft een eigen zwembad dat enkel door gasten die er overnachten, mag gebruikt worden
- er zijn picknik en BBQ plaatsen langsheen de waterput welke ook daar dagbezoekers kunnen gebruikt worden
- binnen het park kan je picknikken bij Jack's picknik site
- de Sassol Red Bishop Bird Hide kijkt uit over een waterrijk gebied

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid ZwembadBraaiGamedrive(s)ParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

AirconditioningVentilatorVerwarmingRookverbodThee en koffieKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Ligging uitstekend.

Britt Tielemans & Peter Dekeyrel (31-07-2022)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in