GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Mopane Bush Lodge

4 12kamers/units
Zuid-Afrika | Capricorn | Musina Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Renhard en Michelle Oosthuysen
551.93 m | Lat:S 22° 13' 59" Long: E 29° 27' 50" check-in: 15:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Mopane Bush Lodge is ideaal gelegen voor een bezoek aan Mapungubwe Nationaal Park, een van de jongste nationale parken van het land en tegelijkertijd ook een UNESCO Werelderfgoedsite. Mopane Bush Lodge ligt in het Mapesu private game reserve met een oppervlakte van 7.200 hectare natuurgebied. Het prive-park heeft naast de verschillende soorten antilopen sinds kort ook enkele neushoorns en cheeta's rondlopen. In 2020 worden er ook nog nijlpaarden verwelkomd wanneer de grote waterput aan de lodge helemaal klaar is, en er worden ook nog wilde honden verwacht in de zeer nabije toekomst.

In het Mapesu game reserve is er naast de luxueuze viersterren Mopane Bush Lodge ook het volledig nieuwe Mapesu Wilderness camp dat in de winter van 2019 zijn deuren opende.
De Mopane Bush Lodge beschikt over 8 Deluxe Chalets en 3 Luxury Chalets, en ook nog eens 4 familiechalets. De chalets zijn zeer netjes ingericht, ruim, en beschikken over heel wat comfort. De lodge heeft er ook voor gezorgd dat enkele chalets rolstoelvriendelijk zijn. Op dit moment beschikken alleen de 3 luxury chalets over een eigen splash pool (zwembadje) met zicht op het bushveld, maar in de toekomst zouden ook de andere chalets worden voorzien van een eigen zwembad. De kamers beschikken over airconditioning wat zowel winter als zomer zeker geen overbodige luxe is gezien het klimaat in deze semi-woestijn omgeving meestal droog en erg warm is en de temperaturen hier vaak boven de dertig graden zijn. Tevens beschikken de chalets over een Nespresso machine met de nodige voorzieningen voor koffie en thee. Wie in contact wil blijven met de buitenwereld, zal het weten te waarderen dat er gratis draadloos internet is op de kamer en in het hoofdgebouw.
Maaltijden worden geserveerd in de ruime eetzaal en als het weer dit toelaat ook in de open boma, waar gasten kunnen genieten van een maaltijd rond het kampvuur en onder een prachtige sterrenhemel, in de lapa rond het zwembad of in de bush. De comfortabele lounge heeft een kleine bibliotheek.

Sinds 2019 kunnen gasten ook terecht in het Mapesu Wilderness Camp gelegen in een ander deel van het natuurgebied. Het kamp beschikt over een eigen restaurant en gemeeschappelijke ruimte met zwembad en prachtig zicht over de omgeving. In de toekomst zal het kamp een eigen ingang krijgen, maar op dit moment moet je nog via de Mopane Bush Lodge om in te checken.
Het kamp is meer basic en brengt je weer dicht bij de natuur, maar wel met de nodige luxe. Er zijn 10 luxe Serengeti tenten met eigen badkamer met bad en buitendouche. De tenten beschikken over 2 aparte bedden of 1 tweepersoonsbed.

Tenslotte is er ook de Mapesu campsite met 24 staanplaatsen en een sanitair blok.  Hier werden ook 5 dome tenten geplaatst voor diegene die wensen te kamperen maar in iets meer luxe. In de tenten staan namelijk 2 aparte bedden, maar ze hebben geen eigen badkamer. Reizigers die voor de dome tent kiezen, kunnen ook maaltijden genieten in het Mapesu Wilderness camp, wat op 500 meter afstand gelegen is.  Ook het zwembad staat ter beschikking van de dome tent gasten en activiteiten kunnen bijgeboekt worden of zijn inclusief het luxe of deluxe pakket.

Gasten kunnen vanuit de lodge of het kamp deelnemen aan de verschillende activiteiten die ofwel in het Mapesu game reserve of in het Mapungubwe nationaal park worden georganiseerd. Dat kan gaan over gamedrives (ochtend, avond of nacht) in Mapungubwe of in Mapesu prive-wildpark, een bezoek aan de UNESCO werelderfgoedsite in Mapungubwe, een bezoek aan het drielandenpunt in Mapungubwe en een exclusief bezoek aan de rotsschilderingen.

TARIEVEN VOOR DE MAAND maart 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Kinderen:
- Kinderen tot 2 jaar verblijven gratis bij de ouders.
- Kinderen 2 tot 12 jaar aan 50%.
- Kinderen te allen tijden onder de supervisie van de ouder(s).

Zowel het Wilderness camp als de Mopane Bush Lodge bieden verschillende pakketten aan. Je kan kiezen voor self-catering (RO), Bed & Breakfast (BB), halfpension (DBB) of volpension (alle maaltijden inbegrepen). Ben je van plan om deel te nemen aan de verschillende activiteiten, dan kan je ook opteren voor volgende arrangementen:
Deluxe pakket: Volpension (FB) met alle maaltijden inbegrepen en 1 activiteit per overnachting te kiezen uit onderstaande lijst.
Luxury pakket: Volpension (FB) met alle maaltijden inbegrepen en 2 activiteiten per overnachting te kiezen uit onderstaande lijst.

De activiteiten kunnen ook apart of ter plaatse worden geboekt (mits beschikbaarheid) en zijn apart te betalen indien wordt geopteerd voor RO, BB of DBB. De activiteiten zijn alleen inbegrepen als je kiest voor het Deluxe- of Luxury-pakket.

Activiteiten 2024 

Voor de activiteiten die plaatsvinden in het Mapungubwe nationaal park is het inkomgeld van 266 rand/pp nog niet inbegrepen.
- Game drive in het Mapungubwe nationaal park (3u): 581 rand/pp
- Bezoek aan de Mapungubwe werelderfgoedsite en museum toer (4u): 706 rand/pp
- Bezoek aan westelijke gedeelte van Mapungubwe nationaal park en Malutswa hide (5u): 969 rand/pp
- Gespecialiseerde vogel excursie (4u): 750 rand/pp
- Exclusief bezoek aan de rotsschilderingen van de Kaoxa San (3u): 813 rand/pp
- Mapesu ochtend/namiddaggame drive  (3u): 581 rand/pp
- Mapesu conservation drive (3u) : 581 rand/pp
- Mapesu endangered wildlife tracking (3u) : 813 rand/pp
- Mapesu nachtelijke game drive (2u): 544 rand/pp
- Mapesu wandelsafari (3u) : 581 rand/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtBuffetLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijBibliotheekZwembadRolstoel vriendelijkFaxCopyParkeerplaatsBuffet

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffieKluisje

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

PRACHTIG, we hebben een upgrade gekregen omdat we het niet zagen zitten om 6km op en af te rijden vanuit het camp naar het restaurant, er was geen in het kamp. ook hier waren we mooi op tijd om te lunchen ondanks dat de R521 in slechte staat verkeerde. (veelpotholes), we hebben hier een ochtend game drive gedaan in het Mapungubwe natl park en snamiddags de cheetah trekking, ook hier weer geweldige sfeer, ontvangst, eten ,bediening, allemaal heel professioneel, ook deze krijgt van ons 5 smileys

Kristel Rubens & Raoul Laeveren (10-10-2022)

onze accommodatiesin Musina (2)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in