GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

The Cavern

3 55kamers/units
Zuid-Afrika | Drakensbergen | Bergville Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): De familie Carte
1483.47 m | Lat:S 28° 38' 10" Long: E 28° 57' 37" check-in: 13:30 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
The Cavern, gelegen op een grondstuk van 3.000 hectare te midden de beroemde Ukhalhamba Drakensbergen, nota bene Werelderfgoed en een van Zuid-Afrika's mooiste bestemmingen. Deze 'Grande Damme' ligt niet gek ver weg van Royal Natal National Park en het Amfitheater. Achter dit unieke hotel ligt de Cannibal Cavern, een rots van 200 meter breed en eentje die liefst 60m oversteekt, tevens de plaats waar de voorouders van de Amazizi stam begraven liggen. Dit noordelijke deel van de Drakensbergen is een waar paradijs voor natuur- en vogelliefhebbers, maar ook voor sportievelingen die hier hun gading in verschillende activiteiten kunnen vinden, denk daarbij maar aan mountainbiken, bergsporten, hengelen, wandelen, paardrijden en nog veel meer. Elke ochtend is er mogelijkheid tot paardrijden voor gevorderden en in de namiddag voor beginners. Deze activiteit kan ter plaatse geboekt worden. Er zijn ook dagelijks begeleide wandelingen, welke gratis zijn, hou vooral het bord in de receptie in de gaten voor de juiste tijd.

The Cavern heeft vier verschillende kamertypes, en alle kamers kregen een volledige opknapbeurt, alsook nieuw bedlinnen en meubilair. Er zijn de Standaard kamers die uitkijken op de bergen en de sportterreinen. Elk van deze kamers heeft een eigen patio en badkamer. Verder zijn er de Superior kamers. Deze zijn heel wat ruimer en beschikken eveneens over een eigen badkamer en patio, maar ook over een eigen televisie, minibar en andere snufjes. Wie op zoek is naar nog wat meer luxe, kan opteren voor de Superior Suites, ook deze werden helemaal vernieuwd en beschikken buiten gelijkaardige faciliteiten ook nog over een eigen open haard en een ruim terras met zicht op de omringende bergen. The Cavern is heel familievriendelijk en hier is er keuze uit vier verschillende type van kamers. Zo zijn er de acht Standard Three Bedded kamers, de 11 Interleading Units, geschikt voor een gezin bestaande uit vier en met twee aparte kamers. Verder zijn er 4 Superior Family Suites, met twee aparte kamers en met televisie, minibar en een eigen terras, maar ook met open haard en heel wat extra faciliteiten.

Buiten de kamers kreeg de ganse lodge een ware 'makeover' en werden meubilair vervangen en het interieur opgefrist met zachte, frisse en warme tinten. Wie romantisch wil dineren, moet dit ongetwijfeld bij reservatie vooraf boeken en dan liefst in de The Cave Bar. Echt een uniek plekje waar je als koppel, al dan niet op huwelijksreis, gezellig kan vertoeven en dineren bij kaarslicht. Wie in een groter gezelschap is, kan opteren om de gezellige wijnbar op te zoeken. Bij de lodge is er tevens The Forest Retreat, een Spa center waar je heel wat verschillende opties hebt, alsook een keuze uit heel wat behandelingen. Reservaties kan u hiervoor vooraf of ter plekke maken. Dit is een adresje om te onthouden, zeg dat Go Zuid-Afrika het gezegd heeft, geen wonder want de slogan van The Cavern, en dit reeds sinds 1958 luidt - The Resort of many happy returns. Hoewel volgens de nationale sterrengradering deze lodge slechts 3 sterren telt, zijn we er zelf van overtuigd dat ze een vierde zouden verdienen.

TARIEVEN VOOR DE MAAND maart 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, lunch, diner (FB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: 

- Tijdens de weekends minimum 2 nachten reserveren.
- Tijdens vakantieperiodes, piekperiodes, feest- en/of vakantiedagen controleer je best even vooraf wat de correcte tarieven zijn, alsook het minimum aantal nachten van toepassing. Over kerst en nieuwjaar is dit alvast minimum 7 dagen. Het gaat dan over de volgende periodes: 15 december tot en met 07 januari 2024 , 20 tot en met 24 maart, 28 maart tot en met 2 april , 14 tot 17 juni, 8 tot en met 11 augustus en 20 tot en met 24 september.
- Tarieven zijn inclusief 3 maaltijden, thee en koffie (om 11u en 16u) en twee begeleide wandelingen. Check in is vanaf 13u30, maar u kan reeds eerder toekomen en de lunch nuttigen, waarna u dan kan inchecken. Als alternatief kan u ook de lunch nuttigen op de dag van vertrek. Ontbijt is van 7u30 tot 9u (tot 8u voor kinderen), lunch tussen 12u30 en 14u (kinderen tot 13u) en diner van 18u30 tot 20u (kinderen van 17u30-18u)
- Kinderen onder 3 jaar aan 10% van de volwassenenprijs per persoon
- Kinderen 4-6 jaar aan 40% van de volwassenenprijs per persoon
- Kinderen 7-17 jaar aan 70% van de volwassenenprijs per persoon. 
- Tot 7 jaar worden de kinderen uitgenodigd in een aparte eetruimte waar ze niet alleen de maaltijd delen met andere kinderen, maar de maaltijden ook op hen worden afgestemd en ze plezier kunnen maken. De tijden voor diner van de ouders zijn verschillend aan deze van de kinderen en gedurende deze tijd wordt dan ook een nanny voorzien welke zich met de kinderen bezig houdt (Tussen 7u30 en 9u30, 12u30 en 14u30 alsook 17u30 ten 20u30 is er gratis oppas dienst in de eetzaal voor kinderen onder 7 jaar)

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijZwembadFaxCopyBaby vriendelijkParkeerplaatsBiljarttafel

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingTelefoonWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerTelevisie

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meerDouche
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Ideale ligging om wandelingen te maken met plaatselijke gids. Prachtig domein.

Jurgen Cassauw & Kathleen Van Geert (20-11-2023)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in